چطور با رئیس خود درباره حجم زیاد کار صحبت کنیم؟
چطور با رئیس خود درباره حجم زیاد کار صحبت کنیم؟
چطور با رئیس خود درباره حجم زیاد کار صحبت کنیم؟
کار بیش از حد ذهن و بدن ما را خسته و در بلندمدت فرسوده میکند، پس لازم است این مشکل را برطرف کنیم. بااینحال، صحبت کردن با رئیسمان در این باره چالشبرانگیز است. چطور بدون اینکه تنبل یا از زیر کار در رو به نظر برسیم، این مشکل را با او مطرح کنیم؟
در این مقاله، به بررسی نحوه تشخیص حجم کار زیاد و چگونگی مطرح کردن این مسئله با رئیس میپردازیم.
چطور بفهمیم کارمان زیاد است؟
یکی از پیامدهای کار زیاد درد و حتی آسیبدیدن بخشهایی از بدن است. مثلاً اگر بیش از اندازه با دستان خود کار کنیم، مچ یا هر بخشی که مدام درگیر فعالیت بوده، درد میگیرد. این دردها اگر ادامه یابند، نشانه آسیب به آن عضو هستند. همچنین، استرس و اضطراب، احساس خستگی زیاد و کسلی و بیحالی از دیگر نشانههای کار زیاد هستند. اگر بیش از حد کار کنیم، بدن و ذهن ما خسته میشود و عملکرد ما نیز افت میکند. در این حالت، دیگر نمیتوانیم بهخوبی گذشته تمرکز کنیم و بیشتر خطا میکنیم.
چطور با رئیسمان درباره زیادبودن کار صحبت کنیم؟
اگر نشانههای گفتهشده در ما دیده شوند، باید فکری برایشان کنیم. اولین کار صحبتکردن با رئیسمان درباره این وضعیت است. برای صحبتکردن با رئیس خود نکاتی را که در ادامه مطرح کردهایم، در نظر بگیرید.
- زمانی را برای صحبت در این باره تعیین کنید
تعیین وقت قبلی برای صحبتکردن در این باره بهتر از مطرحکردن آن بدون آمادگی قبلی است. درخواست خود را کتبی به او بدهید. از او بخواهید تا زمانی را که مناسب میداند برای این ملاقات انتخاب کند.
- دلایل خود را آماده کنید
قبل از جلسه، استدلالهای خود را آماده کنید. پرسشهای زیر به شما کمک میکنند تا بفهمید کارتان واقعاً چقدر زیاد است:
- آیا کاری که میکنم به قدری زیاد است که باید چند نفر به من کمک کنند؟
- آیا منابع و ابزارهای لازم برای انجام کار را در اختیار دارم؟
- آیا مهارت و توانایی من متناسب با کاری است که باید انجام دهم؟
- برای نشاندادن کار زیاد خود مثال بزنید
به فعالیتهایی اشاره کنید که زمان زیادی از شما گرفتهاند و تأثیر بدی بر روان و جسم شما داشتهاند. همچنین به مواردی اشاره کنید که مجبور شدید بیشتر از وظایف شغلی خود زحمت بکشید. البته اینکه گاهی بیشتر از وظایف خود عمل کردهاید ایرادی ندارد، اما اگر این موضوع به یک عادت و انتظار تبدیل شده است، منصفانه نیست.
- بهجای مقایسه، بر تجربیات خود تمرکز کنید
هنگام طرح مسئله با رئیستان، از مقایسهکردن خود با دیگر همکاران بپرهیزید. چنین کاری وجهه خوبی ندارد. در عوض بر تجربیات و احساس خودتان و مثالهای شفاف از کار زیاد تمرکز کنید.
- راهکار پیشنهاد دهید
چند راهکار برای متعادلکردن ساعت کاری یا حجم کاری خود پیدا و آنها را فهرست کنید. مدیر شما با دیدن راهکارهایتان میفهمد که شما مهارت حل مسئله را بهخوبی بلدید.
- تعهدتان را نشان دهید
طرح موضوع ساعت یا حجم کاری زیاد نباید منجر به این سوءبرداشت شود که شما تعهدی به کارکردن ندارید. میتوانید با ارائه راهکارهای جایگزین مانند درخواست زمان بیشتر برای انجام کارها نشان دهید که همچنان مایل و متعهد به انجام فعالیت و همکاری هستید.
نتیجهگیری
حجم زیاد کار میتواند تأثیرات منفی زیادی بر سلامت جسمی و روانی ما داشته باشد. شناخت این نشانهها و اقدام به موقع برای مطرح کردن مسئله با رئیس میتواند از فرسودگی شغلی جلوگیری کند. با تعیین زمان مناسب برای گفتگو، آمادهسازی دلایل، ارائه مثالهای مشخص، تمرکز بر تجربیات شخصی، پیشنهاد راهکارها و نشان دادن تعهد خود به کار، میتوان به شیوهای مؤثر و حرفهای این مسئله را با رئیس مطرح کرد. این اقدامات نه تنها به بهبود شرایط کاری کمک میکند بلکه نشاندهنده مهارتهای ارتباطی و حل مسئله شما نیز خواهد بود.
منبع: کانال آموزه های سازمانی